Burayı görüntüleyebilmeniz için Flash Player 9 veya daha üst sürümünü yüklemelisiniz!

Get Adobe Flash player

Burayı görüntüleyebilmeniz için Flash Player 9 veya daha üst sürümünü yüklemelisiniz!

Get Adobe Flash player

Burayı görüntüleyebilmeniz için Flash Player 9 veya daha üst sürümünü yüklemelisiniz!

Get Adobe Flash player
Genç Doktor Adaylarına Avcı Wing Tsun WTEO
Eklenme Tarihi : 29-11-2012
Görüntülenme Sayısı : 402

OMÜ Avcı Wing Tsun Escrima Kulübü tarafından, son zamanlarda sağlık çalışanlarının ve Tıp Fakültesinde okuyan öğrencilerin maruz kaldığı şiddete yönelik olarak kendilerini koruyabilmeleri için savunma teknikleri gösterildi.

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı Mavi Salon’da verilen eğitime; OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Emniyet Genel Müdürlüğü Emniyet Amiri Dr. Serhat Demir ve Tıp Fakültesi öğrencileri katıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Emniyet Amiri Dr. Serhat Demir ve Avcı Wing Tsun ve Escrima Kulübü Antrenörü Kenan Kara’nın sunumuyla başlayan eğitimde savunma teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.

Avcı Wing Tsun Escrima Kulübü Antrenörü Kenan Kara, “OMÜ’de faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz programlardan bir tanesini de Tıp Fakültesinde gerçekleştirmek istedik. Sağlık çalışanlarının ve tıp öğrencilerinin şiddete yönelik olaylar karşısında kendilerini nasıl koruyacaklarına, nasıl savunacaklarına, kendilerini olay yerinden nasıl uzaklaştıracaklarına dair seminer düzenledik.” dedi.

Türkiye’de doktorlara yönelik şiddette artış olmasından sonra böyle bir etkinlik yapmaya karar verdiklerini ifade eden Emniyet Genel Müdürlüğü Emniyet Amiri Dr. Serhat Demir, “Uzun yıllardır biz güvenlik birimleriyle özel çalışmalar yapıyoruz. Özellikle polis, jandarma, Adalet Bakanlığının infaz koruma memurlarıyla ciddi çalışmalarımız var. Özellikle sağlık çalışanları, acil sağlık müdahalesi yapan personel ciddi saldırılara maruz kalıyordu. Fakat Türkiye’de ayrı bir şey, hasta yakınlarının şiddete başvurması gündeme geldi. Böyle olunca da sağlık çalışanlarına yardımcı olalım. Kendilerini savunabilsinler, herhangi bir sağlık müdahalesi esnasında, hasta yakınları tarafından veya hastaların kendileri tarafından bir müdahale olduğu zaman durumu en iyi şekilde düzeltebilsinler istedik ve bu nedenle de bu semineri planladık.

Buradaki temel amacımız; zaten amacı insanlara sağlık hizmeti götürmek olan sağlıkçılarımıza, sağlıklı bir şekilde işlerini yapabilmelerini, sağlıklı bir şekilde evine gidebilmelerini, müdahalelerini yaptıktan sonra herhangi bir şeye maruz kalmadan işlerini en iyi şekilde yapabilmelerini sağlamak amacıyla müdahale teknikleri öğretmektir.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de sağlık çalışanlarına karşı saldırıların gerçekleştiğini kaydeden OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, “Bu saldırılar neticesinde bir doktor arkadaşımızı da kaybetmiş bulunmaktayız. O nedenle sağlık çalışanlarının kendilerini savunmaları için bizim üniversitemizdeki öğrenci kulübü böyle bir etkinlik gerçekleştirmiştir. Bu etkinliği de Ankara’dan gelen arkadaşlarımız öğrencilere göstermiştir. Ben de izledim. Çok basit şeyler aslında ama inşallah bunlar gerekmez. Sağlık çalışanları ile hastalarımız çok medeni bir şekilde işlerini beraberce yaparlar.” dedi.

Savunma tekniklerini öğrenen öğrencilerden Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Osman Ünal ise, “Öncelikle bir kişiye acı vermeden nasıl etkisiz hale getirebilirim bununla ilgili bir şeyler anlattılar. Kimseye zarar vermeden kendimizi savunmayı gördük.” ifadelerini kullandı.